Cybercrime meer dan verdubbeld

Het aantal inbraken is vorig jaar afgenomen met bijna een kwart. Het aantal gerolde portemonnees en gestolen tasje halveerde zelfs. Maar criminelen zitten niet stil. Tijdens de crisis hebben zij hun werkveld naar online omgevingen verlegd. 

Hacker achter laptop
Nieuws
Datum: 10-05-2021

Daardoor is het aantal gevallen van cybercrime in 2020 meer dan verdubbeld. Volgens cijfers van de politie gaat het om een stijging van maar liefst 127%. Niet alleen bedrijven worden getroffen, ook consumenten zijn steeds vaker slachtoffer. 

Veel vormen 

Cybercriminaliteit kent veel verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan virussen en phishing e-mails. Maar ook aan cyberafpersing, het gijzelen van computers, diefstal van geld en zelfs van uw digitale identiteit! Cybercrime heeft daardoor vaak ingrijpende financiële en praktische gevolgen. 

Bescherming geen overbodige luxe 

Uw bezittingen verzekert u met een inboedelverzekering of een kostbaarhedenverzekering, uw gezondheid met een zorgverzekering. Is het dan niet logisch dat u ook een verzekering afsluit voor uw digitale bezittingen? Dat kan tegenwoordig door middel van een cyberverzekering voor particulieren. 

Hulp van experts 

Zo’n cyberverzekering biedt dekking voor digitale afpersing, verlies van geld op rekening, identiteitsfraude, inbreuk op uw privacy en aansprakelijkheid. Ook kunt u vaak gebruik maken van de hulp van IT-experts voor het herstellen van computerbestanden en het verwijderen van schadelijke software. 

Meer informatie 

Wilt u ook uw digitale bezittingen goed verzekeren? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag om de beste oplossing voor u te vinden. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.