Vijf tips om uzelf deze zomer écht op te laden

Wie kijkt er niet uit naar de vakantie? Even heerlijk weg van de cadans! Maar de vakantie vliegt voorbij en een week later zijn we al weer moe. Om dat patroon te doorbreken, hebben we vijf tips voor u verzameld waarmee u deze zomer écht kunt opladen! 

Vrouw leest een boek in een hangmat in de tuin

Het zit in de menselijke aard: we hebben moeite met het veranderen van onze gewoontes. Lees deze tips daarom een paar keer door en neem u bewust voor om er tenminste twee van op te volgen. Spreek uw voornemens bij voorkeur hardop uit, dat helpt om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. En dat is geen zweverig gezever, maar een wetenschappelijk bewezen feit!  

Tip 1: Neem afstand 

Uit onderzoek blijkt dat we het vaak moeilijk vinden om afstand te nemen van ons werk. Toch is het belangrijk dat we dat – zeker in de vakantie – wel doen. Wees dus streng voor uzelf. Check uw mail niet, schakel meldingen in apps uit en zet uw zakelijke telefoon niet aan. 

Tip 2: Ontspan! 

Dat klinkt eenvoudig, maar is het lang niet altijd. Terwijl iets leuks doen wat weinig energie kost juist veel energie oplevert. Lees dat boek dus, kijk die film (maar ga niet de hele avond op de bank zitten) en voer dat gesprek met een goede vriend. Het helpt, echt! 

Tip 3: Span u in! 

Hé, dat is toch in tegenspraak met de vorige tip? Nee hoor! Maar het maakt wel uit om wat voor soort inspanning het gaat. Probeer dus niet om dat lastige zakelijke vraagstuk op te lossen, maar ga wel een lange wandeling maken. Of de hele dag fietsen. Of elke dag baantjes trekken in het zwembad. U wordt er niet alleen fysiek fitter van, het verhoogt ook de hoeveelheid endorfine in uw lijf. En daar wordt een mens letterlijk gelukkig van… 

Tip 4: Daag uzelf uit 

Gebruik de vakantie om iets nieuws te leren. Iets wat u eigenlijk al langer van plan bent, maar wat er nooit van komt. Door uzelf uit te dagen, moeten uw hersenen compleet andere informatie verwerken. Dat komt uw creativiteit ten goede en zorgt voor een gevoel van trots en verrijking. 

Tip 5: Verwen uzelf 

Uzelf verwennen is een perfecte manier om te ontspannen en het is goed voor uw fysieke en mentale gezondheid. Verwennen kan van alles zijn en het hoeft niet veel geld te kosten. Alle tijd nemen voor een warm bad met lekkere badolie erin, bijvoorbeeld. Naar de ijscokar lopen voor een hoorntje met uw favoriete smaken. Of doe een spelletje dat u vroeger leuk vond, maar al jaren niet meer heeft gespeeld. En zo zijn er nog tientallen dingen te bedenken… 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.