Lekker de tuin in! Maar wat is er verzekerd?

Het is zomer! Dus genieten we, zodra we kunnen, van heerlijk buiten zijn. Daardoor nemen we onze spullen ook steeds vaker mee de tuin in. Maar hoe zit dat precies met de verzekering als er iets stuk gaat of gestolen wordt?

Chillen in de tuin

Laten we beginnen met wat er zoal in de tuin kan staan, zoals bijvoorbeeld het tuinmeubilair. Dit is in principe verzekerd op uw inboedelverzekering. Vaak ook tegen diefstal.

Maar let op: een (dure) barbecue is geen tuinmeubel! Datzelfde geldt voor fietsen en e-bikes. Zelfs als de schutting en de fiets op slot zijn, vallen ze niet onder uw inboedelverzekering. Staan ze in een afgesloten schuur of garage? Dan vaak weer wel.

Inboedelverzekering

Uw andere spullen zijn binnenhuis verzekerd op uw inboedelverzekering. Maar zodra u ze meeneemt naar buiten, bieden veel inboedelverzekeringen geen dekking meer. Laat u uw tablet vallen of wordt deze gestolen op het moment dat uzelf even naar binnen bent, dan krijgt u dus geen vergoeding.

Buitenshuisverzekering

Wilt u dat uw spullen ook buiten de deur verzekerd zijn? Dan kunt u bijvoorbeeld een zogenoemde buitenshuisverzekering afsluiten. Die vergoedt wel schade als gevolg van een ongelukje of diefstal. Uiteraard moet u alert blijven en uw spullen niet onbewaakt achterlaten. Doet u dat toch, dan kan de verzekeraar de uitkering weigeren.

Kostbaarhedenverzekering

Nadeel is dat veel verzekeraars bij de buitenshuisdekking een lager verzekerd bedrag hanteren. Zijn uw spullen veel waard? Dan kan het verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Voor die polis kunt u namelijk zelf het verzekerde bedrag bepalen.

Meer informatie

Het is altijd goed om te weten waarvoor u wel en niet verzekerd bent en voor welk bedrag. Lees daarom de voorwaarden van uw schadeverzekeringen weer eens door. Komt u er niet helemaal uit of denkt u dat u onderverzekerd bent? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.