Partner in risicobeheer

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor uw medewerkers. U doet er alles aan om te voorkomen dat hen tijdens werktijden iets overkomt.

Toch kunt u het nooit helemaal voor zijn. Met een collectieve ongevallenverzekering biedt u een extra opvang.

Bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een bedrijfsongeval keert de verzekering een geldbedrag uit, waarmee uw werknemers (of nabestaanden) het leven weer op kunnen pakken.

Het is een prettige extra arbeidsvoorwaarde tegen geringe kosten, die u bovendien als bedrijfskosten kunt opvoeren.


Voor elk wat wils

Een goed pakket employee benefits is een pakket met variatiemogelijkheden. Uw werknemers hebben verschillende wensen, uit persoonlijke voorkeur, maar ook bijvoorbeeld vanwege verschil in sekse, levensfase en thuissituatie.

Een vrouw wil iets anders dan een man, een medewerker van 20 heeft andere wensen dan iemand van 55 en een alleenstaande heeft niet dezelfde wensen als een vader.

Daarom is een gevarieerd employee benefits-pakket noodzakelijk, waarbij u er wel op moet letten dat de pakketten globaal evenveel waard zijn. Combineer in geld waardeerbare extra's met verlof- en opleidingsmogelijkheden.

Onderschat ook niet het bindende effect dat een goed pakket heeft. Onderscheid u positief als werkgever van uw collega's.

Wij gaan graag met u om tafel zitten om een evenwichtig, gevarieerd en aantrekkelijk pakket samen te stellen. Neem daarvoor contact op.

Tip! Overleg met uw medewerkers over gewenste aanvullende voorwaarden. Misschien komt u er zo achter dat de helft van uw (dure) pakket nauwelijks op waardering kan rekenen.

Advies: Pensioen blijft op nummer één staan in arbeidsvoorwaarden. Zorg voor een goede en overzichtelijke pensioenregeling, maar bied medewerkers ook de mogelijkheid via u voor een aanvullend pensioen te sparen. Wij vertellen u graag meer over een regeling die u nauwelijks investering kost.